Toscabelles Check Me Out, “Charlie”

Titel: Internationell Champion

Född: 2007.03.22

† 2017

Färg: SBI n (brunmaskad)

Mor: GIC S*Bluesapphire´s 100 All the Way

Far: IC S*Raus Höjdens Stardust

Uppfödare: Annika Myhrberg

Stamtavla: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/169333

 

Om Charlie:
Charlie kom in i vårt liv våren 2017, jag var inte alls inne på att köpa en hankatt pga jag hade Apollon som skulle kastreras senare samma år. Jag kunde dock inte motstå Charlie när jag bara skulle kika på honom. Tack Annika för att jag fick köpa den fina killen av dig.

Charlie var fullt frisk trots sina 10 år. Han fick problem med en hårboll som fastnat, så vi åkte in till djursjukhuset i Danderyd. Den operation gick bra men sen uppstod det komplikationer under operationen pga lufttuben som orsakade en skada på lungvävnaden. Tyvärr fanns det inget att göra så han fick somna in i min famn. Vi trodde han skulle få komma hem men så blev det inte. Han är mycket saknad av alla katter här hemma och av oss. Vi saknar dig! Vila i frid Charlie aka Taali, Köttbullen, Finliraren, Tysta katten, Willes kille…

Cassandra (Blondie i stamtavlan)

Född: 2004.02.26

† 2018

Färg: SBI a (blåmaskad)

Mor: S*Kyrkskolans Gemini Girl

Far: Eldorato Cristian Cullen

Uppfödning: Kyrkskolans

Stamtavla: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/120190

Om Cassandra, min första Heliga Birma:
Den här lilla busfröken dök upp som en virvelvind mitt liv som sällskapskatt till min blandraskatt Sötnos. I början var de inte så bra kompisar men efter ett tag kunde de busa ihop och jaga flugor tillsammans på balkongen. Tyvärr dog Sötnos sommaren-05 och då blev Cassandra ensam. Det märktes på henne att hon saknade Sötnos så då tog vi beslutet att skaffa en kompis till henne och då kom Apollon in vårt liv. Cassandra var inte alls förtjust i den lilla ulltussen och satte honom ordentligt på plats. Cassandra var en liten bus-katt, väldigt nyfiken och älskade att springa efter vippor.  Hon var en mästare i att öppna köksskåpen och leta efter godis.

S*Rackenblå Apollon

Född: 2005.05.201

† 2009

Färg: SBI a (blåmaskad)

Mor: S*Ja Ba da Ba Do Fideli

Far: S*Toscabelles Amarillo by Morning

Uppfödning: Ditte Johanessen

Stamtavla: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/140661

Om Apollon
Han var mitt “lejon”, mitt allt. Alltid snäll och kramgo. Han älskade våra kattungar som vi fick, en riktig lekfarbror. Världen stannade morgonen när han insjuknade, jag förstod hur illa ställt det var när han inte kunde stödja på sina bakben (hade en annan älskling som dog av RCM hos oss för ett par år sen så jag kände igen symtomen). Att låta honom somna in är nog det svåraste beslut jag nånsin tagit…Men nu vet jag att han är i katthimlen och busar med vår Cleo.

Mitt hjärta, mitt lejon, vi saknar dig!

S*Skönheten’s Cleopatra, Cleo

Född: 2006-05-14

† 2007

Färg: SBI b (chokladmaskad)

Mor: S*Sju-Fjellens Bettina

Far: S*Källtäppans PimPim Pirelli

Uppfödning: Annica Annell

Stamtavla: http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/140661

Om Cleo
Min lilla skruttfia blev bara 1 år och 5 månader innan hon dog av en propp som stannade upp cirkulationen och njurarna. Obduktionen visade RCM.